Friday, August 28, 2009

En sterk jente

Har fulgt denne bloggen en god stund og den berører meg på mange måter.


En av hennes budskap er at Norge trenger flere benmargsdonorer og blod givere for å kunne redde mennesker i alle aldre som er rammet av kreft.

Vil bringe budskapet videre selv om denne bloggen ikke har dette som tema

Se Regines blogg for mer informasjon

Hvordan bli donor?
Først og fremst må man være blodgiver. For å bli det kan du ta kontakt med din lokale blodbank. Som frivillig giver blir du først vevstypet, og det skjer ved en vanlig blodprøve. Opplysningene blir lagt inn i benmargsgiverregisteret. Det er først hvis du blir valgt ut at stamceller høstes. Sjansen er veldig liten for å bli valgt ut som donor, men likevel er det utrolig viktig at de som kan melder seg slik at de som trenger det har en mulgihet til å finne en potensiell donor. Tenk om akkurat DU kan være med på å redde liv?

Å gi stamceller er helt ufarlig og gjøres enten ved å tappe dem fra blodet eller benmargen. Alle har rikelig med benmarg, og det taes ut bare en liten del som kroppen erstatter fullstendig i løpet av noen dager.

Tenk å sitte igjen med den følelsen av at du kanskje kan ha reddet et liv. Det må være helt fantastisk. Det er slike ting som gjør livet mer meningsfylt. Selv om man aldri kan ha en garanti for at benmargstransplantasjonen blir vellykket har man i hvert fall gitt vedkommende en sjanse til å bli frisk. Uten transplantasjonen hadde i hvert fall jeg ikke hatt en sjans, og det føltes utrolig bra å bare få muligheten. Donoren ga meg håp, og jeg har fortsatt håpet om at jeg kan oppnå å få en ny stamcelletransplantasjon i håp om å bli frisk. Selv om det ser mørkt ut.

Dette er en oppfordring folkens.
OBS. Man må være over 18 år for å være både blodgiver og donor.0 comments:

Post a Comment